Stigma
Und Schmenger Kennel UitverkoopMooieschoenen nl sQCthdxr

13 november 2018 – Onlangs verscheen het rapport ‘Stigmatisering van mensen met een psychische aandoening in Nederland’. Het is de weerslag van een onderzoek dat Phrenos begin dit jaar liet uitvoeren door Mark Bench, naar aanleiding van de oprichting van het Kennisconsortium Destigmatisering en sociale inclusie. Het onderzoek brengt de stand van zaken met betrekking tot stigmatisering in Nederland in kaart.

Het onderzoek, dat plaatsvond onder 2.500 Nederlanders, laat zien dat stigmatisering mede afhangt van de aandoening die mensen hebben: mensen met een psychotische kwetsbaarheid worden meer gestigmatiseerd dan mensen met een depressie. Tevens blijkt dat mensen met een psychische kwetsbaarheid minder worden gestigmatiseerd als ze werk hebben.

De mate waarin mensen stigmatiseren, wordt beïnvloed door de hoeveelheid kennis die ze hebben over psychische aandoeningen: hoe meer correcte informatie ze bezitten, hoe minder ze stigmatiseren. Dat betekent dat interventies en campagnes die zich daarop richten, positieve resultaten kunnen boeken en kunnen leiden tot meer inclusie van mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Download het rapport (Pdf)

Bron: Wam Denim Italiaansemannenmode NavyItaliaanse Overhemden Overhemd 9H2WDEIkenniscentrumphrenos.nl

Dit bericht is 865 keer gelezen.

Dit artikel is gepost in Stigma en getagged stigma, stigmatisering. Sla de link op link.
Je bent misschien ook geïnteresseerd in
Stigma

Nieuwe module moet stigma binnen en buiten de GGZ doorbreken

Wam Denim Italiaansemannenmode NavyItaliaanse Overhemden Overhemd 9H2WDEIModieus Gratis Modieus Getailleerd 20Paaskorting Getailleerd 20Paaskorting OpbijnaAlles 8wOmv0Nn
Stigma

Vijf bijzondere illustraties over psychische aandoeningen

Stigma

“Ik beschouwde patiënten op een psychiatrische afdeling altijd als ‘de ander’”

Wam Denim Italiaansemannenmode NavyItaliaanse Overhemden Overhemd 9H2WDEI
Onderzoek, Stigma, suïcide

Belgen hebben meer last van zelfstigma in vergelijking met Nederland